Полезно

Как да се гримирам бързо само с пръсти и без четки?

Обичате ли да се гримирате? А прилагали ли сте така нашумялата техника за поставяне на грим, без необходимост от използване на четки? Качествената козметика за лице разполага с фина и лесна за нанасяне текстура, която се фиксира отлично върху кожата, дори без необходимост от допълнителни принадлежности.

Ако се чудите как да се гримирате правилно сами, без да използвате четки, и резултатът да изглежда професионален, се доверете на нашите експерти от магазин за козметика MD Beauty Skin, които ще ви дадат повече информация по темата. 

Какви са предимствата на поставянето на грим с пръсти?

Както в любителските, така и в професионалните среди, все по-често се наблюдава използването на ръце, без необходимост от други принадлежности, като четки, спондж гъби и други, за разкрасяване.

Какви са предимствата на този начин на виртуозно майсторство, което придава озарен и красив облик на лицето? Това са:

  • бързо и лесно – гримирането с пръсти е бърз и лесен начин за постигане на желания ефект. Чрез този метод спестявате време и усилия;
  • по-малко финансова инвестиция – както знаете, в зависимост от производителя, качеството на артикулите, които избирате, както и материала на изработка, дали е естествен косъм или синтетика, се определя и ценовия диапазон. Използвайки само ръцете си, вие ще спестите значителна сума, която да вложите във висококачествени козметични продукти;
  • по-малко подготовка – след използването на вашите средства за поставяне на грим, те се нуждаят от почистване. Използвайки своите пръсти, не ви се налага да перете, подсушавате и дезинфекцирате приспособленията;
  • по-естествен завършек  – възглавничките на пръстите са меки и придават по-натурален вид на грима, особено при нанасяне на сенки за очи и руж;
  • по-голям контрол – можете да регулирате интензивността, количеството продукт и насочването.

Как да се гримирате без четки?

На първо място, подгответе кожата, като я почистите добре и я хидратирате. Ако се чудите как да се гримирате през пролетно-летния сезон, добавете и необходимата слънцезащита, която да ви предпази от хиперпигментация и увреждане на кожата.

Следваща част от урока “Как да се гримирате” включва поставяне на база и фон дьо тен. Нанасяйте прецизно и покривно, като внимавате да не пропуснете някой участък. Несъвършенствата може да прикриете чрез поставяне на коректор чрез потупване.

Ако искате грим със сенки, подберете правилните цветове и нанасяйте отново с потупващи движения, като втривате внимателно в кожата си.

Завършете с любимото червило, като за целта може да се доверите на показалеца или малкия пръст, които да ви помогнат в по-прецизното прилагане.

Спазвайки тези стъпки, ще се научите лесно и бързо как да се гримирате сами.

Защо да изберете козметиката от MD Beauty Skin?

За да прилагате тази техника и да си отговорите на въпроса “Как да се гримирате без помощта на допълнителни пособия”, се нуждаете от качествени артикули, на които да се доверите. От онлайн магазин за козметика MD Beauty Skin ви предлагаме точно това – наситеност и плътност на цветовете, издръжливост и лесно нанасяне на отлични цени.