Полезно

Течни сенки или сухи сенки?

За да имате отлични резултати при поставянето на грим, е важно да обърнете внимание на най-изразителната част на лицето, а именно очите. Те могат да представляват вашия акцент или дори да влязат в ролята на бижу, което да носите с гордост. Но как да ги подчертаете, за да им придадете изразителност?

Един от най-лесните и предпочитани сред любители и професионалисти начин, е чрез поставяне на сенки. Козметичната индустрия процъфтява, а изобилие от продукти има във всяко едно направление, включително и тези за очи. Основно те се различават на сухи и течни. Кой от двата варианта да изберете?

От онлайн магазин за козметика MD Beauty Skin ще ви представим техните предимства и недостатъци, за да откриете правилния вариант за себе си.

Течни сенки или сухи сенки? – предимства и недостатъци

Това е въпрос, който се задава често при избора на продукти в категория грим. И двете варианта имат своите предимства и недостатъци, които трябва да се имат предвид при вземането на решение:

  1. Течни

Те се отличават с меката си текстура, която се нанася отлично, дори без помощта на специални четки, а само с пръсти. Пигментите притежават изумителна и безупречна интензивност, стоят гладко и завършено както върху суха, така и при мазна или комбинирана кожа.

Едно от предимствата на течните варианти е, че могат да се изграждат в слоеве, което позволява постигането на специфични ефекти, прилагане на различни техники и създаване на дълготраен грим, който не избледнява и не се размазва. Течните модели ще ви позволят да изразите себе си чрез по-смела визия. Като техен недостатък се посочва, че може да изискват повече време за нанасяне и съхнене, особено ако се изграждат в слоеве. 

  1. Сухи

Те са в прахообразна форма и обикновено се предлагат в палитри с различни цветове. Те предоставят широка гама от нюанси и могат да се смесват за постигане на желания цвят. Този тип грим за прилагане в областта на очите предоставя възможност за по-голяма контрол върху нанасянето, както и оформяне в детайли. С тях може да създадете по-семпли и нежни визии. Недостатък е че могат да оставят следи върху дрехите ви, особено по време на нанасяне и изискват максимална прецизност.

При избора между течни или прахообразни сенки за очи, важно е да се вземат предвид индивидуалните предпочитания и нужди, както и дали търсите по-интензивна или семпла и нежна визия.

Защо да изберем сенки за очи от MD Beauty Skin?

Най-важното при избор на козметика за лице, е да се доверите на качеството. Може да го постигнете като заложите на производители с отлично реноме, надеждност и коректност при изпълнение на поръчката, както и селектирането на щадящи и ефективни продукти. Ние, от онлайн магазин за козметика MD Beauty Skin, ви предлагаме точно това.